,

DEEP SKY at Villa Weinberg

MANOOI is  proud to be part of a stunning restylishing design project with one of its most popular crystal chandeliers. DEEP SKY is an attempt to grasp the infinity of space, composed of crystals augmented by their own reflections. This endless mass of twinkling stars is only visible from below, within the solid mirror box structure concealing a sparkling multitude.

This restylishing, modern interior design by Martinuzzi Interiors in magnificent property located on the hill of Erlenbach, overlooking Lake Zurich. The brief of the client entailed the restyling of the property to add substantially to its market value. To that end, the villa needed to be brought up-to-date and revived. Martinuzzi Interiors prefered to draw attention to the fact that “Restyling” is in high demand on the real estate market, because it combines a modernisation with a renovation concept & planning using the technologies of renders and video renders.

The main challenges were to find the perfect color palette that would contrast and at the same time harmonize the built-in furniture with the flooring, all realized in the same American walnut wood. The combination of warm and cold grey colors with the brown/orange existing elements highlights the re-modernization adding a refined taste. The concept intelligently embraced also the existing Asian design elements and colors giving the villa an original and sophisticated new look.

For the dining area of the villa, they continued the harmony with the different shapes of grey color. The texture was enriched by a luxury Anguilla leather wallpaper in different areas of the Villa. The lighter warmer grey was used for the entire interiors walls of the villa. The final result is a feeling of living with style and Harmony. The future furnishing of those areas will be completed by the wish of the client. This is the area where the interior design and the athmospeher was completed with a stunnng black covered, DEEP SKY crystal chandelier.

deep sky in the living room deep sky in the dining room deep sky in the dining room

Location: Zurich

Year: 2018

Size: 600 m2, 12 rooms

Project Objectives: Restyling, Renovation, Color and Material Concept.